appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuwsweekend

Presentator: Peter de Bie, Mieke van der Weij

Ons voedsel komt van veel en veel te ver

zaterdag 29 augustus 2020

Nederland is een voedselparadijs. Toch heeft iedere hap die wij nuttigen daarvoor al gemiddeld zo’n 30 duizend kilometer afgelegd. Ons huidige voedselsysteem draagt dan ook bij aan de opwarming van de aarde, tast de bodemkwaliteit aan en gaat ten koste van de biodiversiteit. Dat kan en móet beter, vindt econoom en directievoorzitter van Rabobank Amsterdam Barbara Baarsma. Zij pleit voor veel kortere voedselketens. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1