appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal

Nieuwsweekend

Presentator: Peter de Bie, Mieke van der Weij

Luister terug

Voedselverspilling én voedseloverschot door Corona

zaterdag 2 mei 2020

Bij telers en boeren staan de gewassen op exploderen. Bloemkolen, asperges, aardbeien, tomaten allemaal rijp en klaar om te plukken. Maar er zijn veel te weinig afnemers. Terwijl hamsterende consumenten massaal de schappen hebben leeggeroofd. In één land kan er een overschot en een tekort tegelijkertijd zijn. Hoe wij, wereldwijd, naar voedsel kijken is sterk veranderd door het virus.


Te gast: Alie de Boer, voedingswetenschapper aan de universiteit Maastricht.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1