appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Wat het daglicht niet verdragen kan

Nieuwsweekend

Presentator: Peter de Bie, Mieke van der Weij

Luister terug

Boek: De ontdekking van Elsschot

zaterdag 30 maart 2019

Al meer dan dertig jaar is publicist en uitgever Vic van de Reijt in de ban van Willem Elsschot. In 1981 publiceerde hij zijn eerste grote artikel over de Vlaamse auteur, die we in Nederland vooral kennen van zijn romans ‘Lijmen/ Het Been’ en ‘Villa des Roses’. 

In zijn boek ‘De ontdekking van Elsschot’ bundelt Van de Reijt veertig verhalen over de schrijver en zakenman. Hij speurde alle interviews met Elsschot op en citeert de markantste uitspraken. Zo werpt hij toch weer nieuw licht op diens leven en werk.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1