appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuwsweekend

Eeuwen oude bomen moet je laten staan

zaterdag 13 juli 2019, 10:00 uur

Prachtige en knoestige oude olijfbomen: Catalonië staat er vol mee. Sommigen zouden er al hebben gestaan toen de Romeinse keizers nog heersten over Europa, een slordige zeventienhonderd jaar geleden. Dat zijn mooie exemplaren die rijke villabezitters graag pontificaal in hun tuin willen zetten. Maar natuurbeschermers en ook politici maken zich inmiddels zorgen over de onttakeling van hun land en willen de oude bomen nu toch beschermen.

Te gast: Wim Hoek, docent-onderzoeker Fysische Geografie van de Universiteit Utrecht en gespecialiseerd in de ontwikkeling van het landschap in het verleden.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1