appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuwsweekend

Presentator: Peter de Bie, Mieke van der Weij

Luister terug

Terreurdreiging gevangen in niveau's

zaterdag 29 september 2018

Dat de terreurdreiging nog altijd substantieel is, werd deze week duidelijk: een grote aanslag is verijdeld, zeven mannen zijn opgepakt. Maar liefst 400 man politie is ingezet bij de arrestatie - toch blijft het dreigingsniveau op 4: ‘substantieel’, en wordt het niet opgeschaald naar 5. Hoe werkt dat eigenlijk precies met die verschillende dreigingsniveaus? 

Wie daar antwoord op kan geven is Jeanine de Roy van Zuijdewijn, zij is terrorismedeskundige van de Universiteit van Leiden en deed onderzoek dreigingsniveaus. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1