appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn

Nieuwsweekend

Lieve Joris gaat terug naar Neerpelt

zaterdag 15 september 2018, 10:00 uur

"Ik schaam me bijna dat ik hier sta, terwijl hij zo weerloos is, niet in staat om te praten. (..) Er zit een valse noot in mijn aanwezigheid hier. Ik heb hem naar de verdommenis laten gaan, ik ontweek hem, en nu hij dodelijk getroffen is sta ik bij zijn bed te huilen."

Pijnlijk eerlijk is Lieve Joris in haar nieuwe boek Terug naar Neerpelt. Jarenlang reisde ze de wereld over – naar Afrika, het Midden Oosten en Azië - maar nu keert ze terug naar het Vlaanderen van haar jeugd en het familiedrama dat zich hier afspeelde.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1