appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuwsweekend

Boeken met Onno Blom

zaterdag 25 augustus 2018, 10:19 uur

Tom Lanoye, Lanoye 60. Groepsportret met brilletje (Prometheus)

Lanoye 60. Groepsportret met brilletje, dat is de alomvattende titel van het fraai vormgegeven grote feestboek dat is verschenen ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van Tom Lanoye. Een vrolijke en veelzijdige verzameling foto’s, notities, knipsels, lijsten van acteurs en bewerkingen en ongepubliceerde varia uit het stormachtige bestaan van de kleinste (1.65 m, mét brilletje) en de grootste oerkracht uit de moderne Vlaamse letteren.

Erik Jan Harmens, Door het licht (Lebowski)

Door het licht van Erik Jan Harmens is een averechts vervolg op zijn schitterende boek Hallo muur. Geen boek over een man die drinkt, maar een boek over een man die niet meer drinkt. Geen boek uit het duister, maar een boek in het licht – dat niet alleen zachtjes op de ik-figuur valt, maar vaak ook schel en ongenadig. Een zeldzaam openhartig boek, geschreven in kale, uitgebeende stijl die desondanks ontroert en imponeert.

Amstelglorie. De Volkstuin van Jan Wolkers. (De Bezige Bij)

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1