appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

Nieuwsweekend

Nu alweer aan vakantie toe

zaterdag 25 augustus 2018, 09:19 uur

Met een uitzicht over de Mediterrane, een glas wijn in je hand en een plank Franse kaas voor je neus lijkt het leven opeens een stuk overzichtelijker. Waarom ploegen we ons de rest van het jaar zo vol stress door het leven heen? Je besluit, dit jaar laat ik mij niet meer gek maken.

Fast forward.. een week later sta je in de file, heb je ruzie gemaakt met een collega over een nietmachine en is de sleur weer begonnen.. Waarom gaan de goede voornemens toch ieder jaar weer mis?

We vragen het aan Marli Huijer, hoogleraar publieksfilosofie aan de Erusmus Universiteit en voormalig denker de vaderlands.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1