appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Nieuwsweekend

Nu alweer aan vakantie toe

zaterdag 25 augustus 2018, 09:19 uur

Met een uitzicht over de Mediterrane, een glas wijn in je hand en een plank Franse kaas voor je neus lijkt het leven opeens een stuk overzichtelijker. Waarom ploegen we ons de rest van het jaar zo vol stress door het leven heen? Je besluit, dit jaar laat ik mij niet meer gek maken.

Fast forward.. een week later sta je in de file, heb je ruzie gemaakt met een collega over een nietmachine en is de sleur weer begonnen.. Waarom gaan de goede voornemens toch ieder jaar weer mis?

We vragen het aan Marli Huijer, hoogleraar publieksfilosofie aan de Erusmus Universiteit en voormalig denker de vaderlands.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1