appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuwsweekend

Internationale waakhond gaat tabaksindustrie onderzoeken

zaterdag 18 augustus 2018, 08:33 uur

20 miljoen dollar schenkt miljardair Michael Bloomberg aan een internationale onderzoeksgroep die zich richt op de handel wandel van de tabaksindustrie. Bloomberg die als burgemeester van New York ook strenge tabaksregels invoerde gaat dus door met zijn strijd tegen het roken.

Marcel Metze is bekend met de manier waarop de tabaksindustrie en lobby te werk gaan. Hij is namelijk hoofdredacteur van de Onderzoeksredactie Tabaksindustrie. Met hem praten we over de kracht van de tabaksindustrie en het belang van onderzoek hiernaar.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1