appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Nieuwsweekend

Film: Redbad

zaterdag 23 juni 2018, 10:15 uur

Het historische epos ‘Redbad’ speelt zich af in het Noord-Europa van de vroege Middeleeuwen. De Franken willen heel Europa veroveren, wat zelfs de Romeinen nooit is gelukt. Ze zetten daarbij een nieuw wapen in om de heidenen te onderwerpen: het christendom. 

Bij de strijd van de Friezen tegen de Franken speelt koning Redbad een centrale rol. Nathalie Scheenstra schrijft haar afstudeerscriptie over het kersteningsproces van de vroeg middeleeuwse Friezen en werkte mee aan de productie van de film.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1