appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

Nieuwsweekend

Trump bespoedigt wederkeer Jezus

zaterdag 19 mei 2018, 10:04 uur

Het einde der tijden is dichterbij gekomen met de opening van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem. En dat is goed nieuws voor de miljoenen conservatieve Christenen in de Verenigde Staten die een belangrijk deel van de achterban van president Trump vormen. 

In hun ogen heeft de president een deel van de Bijbelse profetiën hiermee vervuld en de wederkomst van Jezus dichterbij gebracht. Want: hoe Joodser Jeruzalem, hoe beter. Robin de Wever is religie-journalist en volgt de grote groep ‘Evangelicals’ al enkele jaren.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1