appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuwsweekend

Boeken met Onno Blom

zaterdag 7 april 2018, 10:30 uur

Renate Dorrestein heeft, met de dood in de ogen, en omdat zij er niet meer in zou slagen een nieuwe roman af te maken, haar archief doorgenomen. Ze maakte een selectie uit vier decennia stukken, verzag die van snedig commentaar, en schreef zo haar averechtse memoires. 'Dagelijks werk. Een schrijversleven' is een krachtig saluut aan haar lezers.


'Slapende herinneringen' is de eerste roman die Patrick Modiano schreef nadat hem in 2014 de Nobelprijs voor Literatuur werd toegekend. Het is een echte Modiano: een weemoedige dooltocht door het Parijs van zijn late tienerjaren. Een wandeling als een droom door de mysteries van een verloren stad. 

'Vrouw of Vos' is de vertaling van de bekroonde klassieker uit 1922, 'Lady into Fox' van David Garnett, die deel uitmaakte van de Bloomsbury Group. Het is een prachtig en fabelachtig verhaal dat bewijst wat fictie vermag: accepteren dat een vrouw plotseling in een kleine, vuurrode vos verandert - en dat haar man toch van haar blijft houden.


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1