appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken

Nieuwsweekend

Chemonologen Kitty Trepels van Mil

zaterdag 17 maart 2018, 10:15 uur

Horen dat je ongeneeslijk ziek bent, en dan niet denken: misschien maar even rustig aan… nee, juist als een malle aan de slag en vervolgens op het podium springen met een theatersolo in de vorm van een “chemonoloog”.

Dat flikt Kitty Trepels van Mil. Ze is theatermaker en docent theatergeschiedenis en communicatie aan de Hoge School van Arnhem Nijmegen. De aanleiding voor deze voorstelling is wreed en pijnlijk: de kanker is te ver, Kitty wordt niet meer beter. Maar bij de pakken neerzitten zit niet in haar aard. Ze maakte de voorstelling ‘Ik heb nog iets op mijn lever’, die afgelopen donderdag in première ging.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1