appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Nieuwsweekend

De onstuitbare opmars van de Chinese internetreus Alibaba

zaterdag 24 februari 2018, 09:04 uur

De Chinese internetgigant Alibaba gaat ons leven veranderen. Sterker nog: dat proces is al gaande. Via Alibaba  shoppen we online op onze smartphone, terwijl onze eigen winkelstraten meer en meer leeg komen te staan. China was al de spullenschuur van de wereld, maar wordt nu ook de wereldwijde webshop. Hoe verontrustend is de opkomst van dit bedrijf? 

Programmamaker Roland Duong maakte er voor ‘Tegenlicht' een documentaire over die morgenavond te zien is. Samen met China-deskundige Hans Moleman is hij bij ons te gast. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1