appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Nieuwsweekend

Niet alles uit de natuur is super... food

zaterdag 17 februari 2018, 09:35 uur

Het eten van wilde abrikozenpitten zou een preventieve werking hebben tegen kanker. Maar sinds deze week zijn deze abrikozenpitten niet meer in de Nederlandse winkels te krijgen. 

De pitten, die als zogenoemde superfood in zakjes werden verkocht, kunnen namelijk levensgevaarlijk zijn als iemand een te groot aantal achter elkaar opeet. Over natuurlijke producten die toch ongezond voor de mens kunnen zijn praten we met onderzoeksjournalist Loethe Olthuis. Zij schrijft al jaren over voeding, gezondheid en duurzaamheid.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1