appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Nieuwsweekend

De rat rukt op!

zaterdag 3 februari 2018, 08:33 uur

De rat rukt op! In Parijs weten ze zich geen raad meer met het gekrioel van die lange staarten: bevonden de ratten zich eerst vooral ondergronds, nu zijn ze ook massaal de straat op gegaan. Vooral in buurten waar veel eten is of water: rondom de Seine en in de buurt van restaurants.

Ook in onze eigen hoofdstad Amsterdam lijkt het beest steeds beter te gedijen. Ook al zijn er geen exacte cijfers, er zijn wel steeds meer overlastmeldingen. Bovendien rukt de rat ook buiten Amsterdam op, zoals in Hengelo, Enschede, Eindhoven en Deventer, als we de nieuwsberichten moeten geloven. 

Albert Weijman, van het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen in Wageningen over waarom het juist nu zo goed gaat met de rat. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1