appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Nieuwsweekend

Operatie olijftak wil de koerden breken

zaterdag 27 januari 2018, 09:04 uur

‘Het reinigen van de Syrische regio van ellende’. Zo motiveert de Turkse president Erdogan het grondoffensief in Afrin, een Koerdische enclave in het uiterste noordwesten van Syrië. 

De regio is sinds de oorlog in Syrië in handen gevallen van de Koerdische beweging YPG, die strijdt voor een onafhankelijke Koerdische regio in Syrië. De YPG  wordt door Turkije beschouwd als de Syrische tak van de Koerdische PKK. Nu Turkije in Syrië de strijd tegen de Koerden opvoert dreigt er in Syrië een compleet nieuwe oorlog uit te breken. Over deze strijd en de mogelijke praten spreken oorlogs-correspondent Hans Jaap Melissen en journaliste Fréderike Geerdink. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1