appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Nieuwsweekend

Hoe je een privé collectie in het museum krijgt

zaterdag 20 januari 2018, 10:47 uur

“Ik jaag op privé collecties”, grapte Jan-Rudolph de Lorm, directeur van het Singer Laren-museum tegen meneer en mevrouw Fentener van Vlissingen tijdens een ontmoeting. En gelijk daarna de vraag: “mag ik u een brief schrijven?”. Dat mocht - niet lang daarna ging de brief op de post. 

Nu hangt er een indrukwekkende privécollectie impressionisten van de Fentener van Vlissinkjes in het Singer Laren-museum. Om maar wat te noemen: Monet, Manet, Renoir, Degas, Picasso, Van Gogh, Gauguin, Matisse en meer. “Impressionism & beyond. A wonderful journey”, zo is de tentoonstelling getiteld. Bij ons in de studio is Jan-Rudolph de Lorm. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1