appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Nieuwsweekend

Russische oppositieleider Navalny monddood

zaterdag 20 januari 2018, 09:04 uur

Het is een beslissing die al in de lucht hing. De Russische opppositieleider Aleksej Navalny mag officieel niet meedoen aan de presidentsverkiezingen op 18 maart. Dat heeft het Russische Constitutionele Hof gisteren  bepaald. 

Navalny wordt geweerd van de verkiezingen wegens een veroordeling tot een celstraf. Zelf stelt Navalny dat hij enkel om politieke redenen een voorwaardelijke celstraf kreeg en bestreed het verbod om mee te doen aan de verkiezingen. De belangrijkste oppositieleider geldt als een uitgesproken tegenstander van de Russische president Vladimir Poetin. Volgens de peilingen stevent Poetin nu onbedreigd op een overwinning af bij de presidentsverkiezingen. 

Over deze beslissing en de gevolgen ervan spreken we met Rusland-kenner Helga Salemon.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1