appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Nieuwsweekend

Relatie alcohol en borstkanker onderbelicht

zaterdag 13 januari 2018, 09:00 uur

Een glaasje bij het koken, en vooruit, daarna nog één bij het eten. Heel gewoon, voor velen. Niet al te best voor je lijf, maar een vrolijke zonde en verder eten we gezond, dus ach… Wat weinig mensen weten, is dat er een direct verband bestaat tussen borstkanker en alcoholgebruik. 

Marjolein de Jong, oncologisch chirurg en bestuurder van het in borstkanker gespecialiseerde en Caroline Griep kreeg ruim twee jaar geleden de diagnose borstkanker. Zij vertellen over hun ervaring met het verband tussen alcohol en borstkanker. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1