appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuwsweekend

Presentator: Peter de Bie, Mieke van der Weij

Luister terug

Verengelsing universiteit is een Trojaans paard

zaterdag 19 mei 2018

Stop the verengelsing in the higher onderwijs - MAX Nieuwsweekend - Intranet

De vereniging Beter Onderwijs Nederland, BON, daagt de Universiteit Twente, de Universiteit Maastricht én de Inspectie van het Onderwijs voor de rechter. De universiteiten zouden de wet overtreden door zonder geldige reden het Engels als voertaal te gebruiken. En de inspectie doet er niets aan, zo is het verwijt.

Emeritus hoogleraar taalpsychologie van Universiteit van Amsterdam, Annette de Groot, pleit al langer voor een tijdelijke stop op de verengelsing, een zogenaamd moratorium.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1