appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken

Nieuwsweekend

Luister terug

Murakami en het gespleten leven

zaterdag 13 januari 2018

'Toen ik vandaag uit een kort middagdutje ontwaakte, zat 'de man zonder gezicht' voor me. Hij had plaatsgenomen op de stoel tegenover de bank waarop ik had liggen slapen en staarde me strak aan, met zijn paar denkbeeldige ogen dat het zonder gezicht moest stellen'. 

Welkom in de wondere literaire wereld van succes-auteur Haruki Murakami. Ter gelegenheid van zijn nieuwe roman, De Moord op Commendatore wordt er dit weekend in Rotterdam, op de SS Rotterdam een Murakami-festival georganiseerd. Filosoof Ype de Boer spreekt daar over hoe de mens in Murakami's werk worstelt met de gespletenheid van zijn identiteit.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1