appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken

Nieuwsweekend

Presentator: Peter de Bie, Mieke van der Weij

Luister terug

Niet naar de uitvaart van de moeder van je kinderen

zaterdag 17 maart 2018

Misschien heb je het wel eens van dichtbij meegemaakt. Iemand overlijdt en de ex-partner wil niet naar de begrafenis, maar er zijn kinderen in het spel. Wat doe je dan? Deze week bleek uit onderzoek dat de helft van de gescheiden mensen niet naar de uitvaart van hun ex-partner gaat als deze nu zou overlijden. Zelfs als er minderjarige kinderen in het spel zijn, geeft een kwart van de gescheiden ouders aan niet te zullen gaan.

Loes Rooijakers, uitvaartverzorgende én docent uitvaartzorg bij het opleidinginstituut Docendo en rouwpsycholoog Leoniek van der Maarel komen dit geregeld in de praktijk tegen. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1