appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Wat het daglicht niet verdragen kan

Nieuwsweekend

Presentator: Peter de Bie, Mieke van der Weij

Luister terug

Dodelijke ebola uitbraak in Congo

zaterdag 30 maart 2019

Een stille ramp - MAX Nieuwsweekend - Intranet

Een stille ramp in de Democratische Republiek Congo. Het aantal ebola gevallen in het Afrikaanse land is de duizend gepasseerd, meldt het ministerie van Volksgezondheid. Met rond inmiddels 650 overleden patiënten is het  de op één na dodelijkste uitbraak van de gevreesde infectieziekte wereldwijd. 

Jan Heeger woonde en werkte vijf jaar in het getroffen gebied. Hij is water- en sanitatie-adviseur bij het Rode Kruis en kent de problematiek als geen ander.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1