appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuwsweekend

Presentator: Peter de Bie, Mieke van der Weij

Luister terug

Wederopbouw Sint-Maarten komt maar mondjesmaat op gang

zaterdag 21 april 2018

Op 6 september vorig jaar werd het Caribisch gebied getroffen door orkaan Irma. Het was de zwaarste orkaan ooit in dat gebied en met name op Sint Maarten was de ravage immens. 

De orkaan verwoestte een groot deel van de gebouwen en infrastructuur. Afgelopen maandag tekende staatssecretaris Knops de overeenkomst met de Wereldbank waar lang op werd gewacht. In totaal stelt Nederland 550 miljoen euro beschikbaar voor de wederopbouw van het eiland. Het geld komt uit een fonds dat wordt beheerddoor de Wereldbank als neutrale instantie. 

Journalist en MAX-collega Elles de Bruin komt net terug van Sint-Maarten. Ze was daar onder anderen met het Rode Kruis om te kijken hoe de maatschappij daar weer op gang probeert te komen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1