appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuwsweekend

Presentator: Peter de Bie, Mieke van der Weij

Luister terug

Doodsoorzaak: luchtverontreiniging

zaterdag 1 september 2018

Ella Roberta van 9 jaar stierf vijf jaar geleden na een hevige astma-aanval. Nu is haar moeder een juridische strijd aangegaan om op haar overlijdensakte als doodsoorzaak te krijgen; dood door luchtverontreiniging. 

Na onderzoek van de moeder en haar advocaat bleek dat het meisje meerdere keren een astma- aanval kreeg na een piek in de luchtvervuiling in haar buurt. Het meisje zou de eerste zijn die het aantal overledenen door luchtvervuiling een gezicht zou geven. Misschien is dat ergens toch nog goed nieuws?  

Hans in 't Veen, Longarts in het Franciscus ziekenhuis in Rotterdam, geeft zijn visie op deze kwestie. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1