appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: EenVandaag

Nieuwsweekend

Presentator: Peter de Bie, Mieke van der Weij

Luister terug

Waterstof, de nieuwe smeerolie van de duurzaamheid

zaterdag 14 juli 2018

Waterstof. Het is de sleutel in de transitie naar duurzame energie. Dat zei Ed Nijpels, voorzitter van de klimaattafels, deze week bij de presentatie van het Klimaatakkoord. In dat akkoord moet waterstof een prominente rol toebedeeld krijgen. Het meest voorkomende element in het universum kan dienen als brandstof voor auto’s, fabrieken en cv-ketels en vooral ook als opslagmiddel voor duurzame elektriciteit. 

Ad van Wijk, hoogleraar toekomstige energiesystemen aan de TU Delft, vindt het enthousiasme over de mogelijkheden van waterstof terecht.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1