appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuwsshow

Wereld komt belofte ‘dit nooit weer’ niet na

zaterdag 16 december 2017, 09:03 uur

Het cijfer is even kil als onontkoombaar: afgelopen september werden 6700 Rohingya afgeslacht in Burma waaronder ruim 700 kinderen. Opnieuw is er sprake van een massamoord die veel trekken heeft van etnische zuivering. Daden waarvan de internationale gemeenschap na de massale vernietiging van mensenlevens in de Tweede Wereldoorlog zei: dit nooit weer. 

Maar die uitspraak wordt steeds holler en de vraag is waarom de wereld faalt in het nakomen van die belofte. Wat ligt daaraan ten grondslag? We praten erover met Rutger van der Hoeven, buitenlandcommentator van de Groene Amsterdammer en docent geschiedenis aan de Universiteit Utrecht.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1