appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Nieuwsshow

De Boekenrubriek: Atte Jongstra bespreekt 'Spuitende slagaders en overstromende oceanen'

zaterdag 8 juli 2017, 10:18 uur

Deze week wordt de Boekenrubriek verzorgd door gastrecensent Atte Jongstra. Deze boeken neemt hij mee:

Jesse Goossens en Linde Faas, Spuitende slagaders en overstromende oceanen. Lemniscaat.

Wat te doen bij…? Een hulpboek. Volwassenen gedragen zich vaak als kinderen bij welke ramp dan ook. Leeftijdscategorie van dit kinderboek dus: van nul tot honderd jaar.

Walter Benjamin, Denkbeelden. Vantilt.

Een groot, doorgaans bijzonder ernstig schrijver, met een geweldige stijl. En humor. Zijn handleiding van het verstoppen van paaseieren bijvoorbeeld. En met de reisstukken in Denkbeelden hoef je de deur niet meer uit, het is elders te verschrikkelijk.

Kassia St. Clair, Het geheime leven van kleuren. J.M. Meilenhoff.

Drakenbloed, Wede, Obsidiaan zijn kleuren. Kassia St. Clair beschrijft herkomst en geschiedenis ervan in haar Het geheime leven van kleuren. De hele waaier komt voorbij, met erg veel erg leuke anekdotes. ‘Oranje is rood dat door geel dichter bij de mensheid wordt gebracht.’ Fijn boek.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1