appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuwsshow

Een ode aan Ootje

zaterdag 17 juni 2017, 10:20 uur

Afgelopen dinsdag overleed vormgever Robert Deodaat Emile oftewel ‘Ootje’ Oxenaar. Bij veel mensen bekend als de ontwerper van het kleurrijke 50-, 100- en 250-gulden-biljet met de zonnebloem, snip en vuurtoren. 

Over deze eigenzinnige, soms wat recalcitrante persoonlijkheid en zijn invloed praten wij met Els Kuijpers. Zij is kunsthistorica en docent visuele cultuur aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en de biograaf van biograaf van Oxenaar.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1