appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

Nieuwsshow

Wat hebben we als samenleving oude mensen nog te bieden?

zaterdag 15 oktober 2016, 09:00 uur

Afgelopen woensdag presenteerde de coalitie van VVD en PvDA een baanbrekende visie: stervenshulp aan mensen die hun leven als voltooid zien. Zij moeten de mogelijkheid krijgen om waardig te sterven zonder medische reden. Maar hoe heeft het zover kunnen komen? Worden we gewoon te oud? En als ouderen het leven niet meer zien zitten, is dat dan de schuld van de maatschappij?

Over dergelijke vragen praten we met Marli Huijer. Zij is filosoof en medicus, bijzonder hoogleraar publieksfilosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam én Denker des Vaderlands.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1