appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuwsshow

Betekent Nederland iets in de internationale game-industrie?

zaterdag 20 augustus 2016, 08:32 uur

Vanmorgen vertrok een speciale trein uit Amsterdam naar Keulen. De trein zit afgeladen vol met games, gadgets en gamefanaten. De fanaten zijn op weg naar de grootste gamebeurs van Europa, Gamescom. 

Nederland is ook vertegenwoordigd op de beurs. Een handvol Nederlandse ontwikkelaars kocht zijn eigen stands, en ook de branchevereniging, Dutch Games Assiciation heeft een stand met negen talentvolle ontwikkelaars. 

Horst Streck, voorzitter van die brancheverenging de Dutch Games Association, gaat naar deze beurs en vertelt erover.

Streck schreef een boek genaamd Gamification, over wat er met het toepassen van game-elementen en game denken binnen organisaties bereikt kan worden. Lees hier meer.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1