appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

Nieuwsshow

#ikherdenk: Indië-herdenking op 15 augustus

zaterdag 13 augustus 2016, 08:34 uur

Op diverse sociale media zie je het deze dagen voorbij komen; #ikherdenk. Bekende en minder bekende Nederlanders laten daarmee weten dat zij aanstaande maandag 15 augustus het einde van de Tweede Wereldoorlog herdenken. 

Dat doen we ook op 4 en 5 mei, maar aan de oorlog kwam pas echt een einde toen Japan capituleerde en de oorlog dus ook in Nederlands-Indië over was. Iemand die ook herdenkt aankomende maandag is historicus Gert Oostindie. Hij praat met ons over #ikherdenk.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1