appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuwsshow

Vrouwelijke managers kampt vaker met burn-out

zaterdag 9 juli 2016, 08:51 uur

Vrouwelijke managers lopen een aanzienlijk grotere kans om opgebrand te raken door het werk dan mannelijke collega’s. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek naar burn-out klachten in verschillende arbeidssectoren. 

Bijna 14 procent van de leidinggevende vrouwen zegt last te hebben van klachten als emotionele uitputting. Ook ervaren ze dat ze extra hard, erg snel of heel veel moeten werken. Onder mannelijke managers is dit slechts bij één op de tien het geval. 

Over dit onderzoek en de oorzaken van deze verschillen praten we met pycholoog en coach Carien Karsten.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1