Naar homepage
Sport

De Olympische Spelen in Tokio volg je op NPO Radio 1

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. De Olympische Spelen in Tokio volg je op NPO Radio 1

Na een jaar uitstel is het eindelijk zo ver: de Olympische Spelen, het grootste sportevenement ter wereld gaat weer van start. Om 13.00 uur Nederlandse tijd wordt in Tokio het Olympische vuur aangestoken. Ook bij NPO Radio 1 ontbrandt de Olympische vlam: met RadiOlympia hoef je niks van de Spelen te missen.

Dagelijks kan je van 2.00 uur tot 16.00 uur op NPO Radio 1 bij RadiOlympia terecht voor de wedstrijden en het Olympische nieuws. Uiteraard hoor je ook het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Op de website van NPO Radio 1 vind je dagelijks een aantal nieuws- en sportartikelen. RadiOlympia zal dagelijks worden gepresenteerd door de duo's Suse van Kleef en Wouter Bouwman, Robbert Meeder en Jurgen van den Berg en Tom van 't Hek en Toine van Peperstraten. In de tweede week van de Spelen neemt Ghislaine Plag het stokje over van Toine van Peperstraten.

Erben Wennemars doet verslag vanuit Tokio

Oud-schaatser Erben Wennemars is voor RadiOlympia aanwezig in Tokio, waar hij spreekt met de Nederlandse Olympische atleten. Je hoort deze gesprekken dagelijks in RadiOlympia en kunt ze terug luisteren op de website van NPO Radio 1.

Japan van jou, Japan van Mai

Nederland en Japan liggen mijlenver uit elkaar, maar hebben toch aardig wat met elkaar gemeen. In de reportage Japan van jou, Japan van Mai laat Mai Verbij zien hoe Nederland en Japan met elkaar verbonden zijn en hoe wij dat hier in Nederland terugzien. Je hoort de reportage ’s nachts op NPO Radio 1, de volgende dag vind je de reportage terug in een artikel op onze website.

Oranje Alert

Wil jij geen enkele Oranje medaillekans missen? Download dan de NPO Radio 1-app. Daar vind je het Oranje Alert. Of je nou aan het werk bent of op het strand zit, met het Oranje Alert mis je geen enkele medaillekans van de Nederlandse sporters.

Bij het openen van de app krijg je de optie om je aan te melden voor de alert. Wil je je later nog aan- of afmelden? Klik links bovenin je scherm op het menu. In het menu dat verschijnt klik je op 'Instellingen'. Daar kan je het schuifje omzetten om het Oranje Alert in te schakelen.

Ontvang je het alert niet? Ga naar je algemene instellingen van je telefoon en zet alle meldingen van NPO Radio 1 aan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Oranje Alert

Of je nou aan het werk bent of op het strand zit, met het Oranje Alert in de NPO Radio 1-app mis je geen enkele medaillekans van de Nederlandse sporters op de Olympische Spelen in Tokio.

Heb je de NPO Radio 1-app nog niet op je telefoon of tablet? Download 'm hier voor iOS en hier voor Android, zet het Oranje Alert aan en mis geen enkele Nederlandse sporter in een olympische finale!

Ster advertentie
Ster advertentie