Gommers in Virusfeiten: te laat nagedacht over extra week vakantie vóór kerst

foto: EOfoto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Gommers in Virusfeiten: te laat nagedacht over extra week vakantie vóór kerst

[EO] Het OMT sprak over een extra week scholen sluiten voor kerst, maar dat bleek te laat om te organiseren. Dat zegt ic-arts en OMT-lid Diederik Gommers in de EO-podcast Virusfeiten. "We hadden gezien in de herfstvakantie, dat er veel minder bewegingen waren. En dat wilden we ook met kerst. Ons grootste probleem is dat we te veel bewegingen zien van de Nederlanders. Zowel op de weg als ook in de winkelstraten. En dat wil je eigenlijk verminderen", aldus Gommers.

#6 - Wat doet het virus bij kinderen? - Virusfeiten

Het RIVM berekende dat niet hetzelfde effect zou plaatsvinden als in de herfstvakantie. Gommers: "Als je na gaat denken over de kerstvakantie, dan is dat juist een periode dat je mensen op gaat zoeken, ook omdat je dan langer vakantie hebt." Daarna kwam het OMT tot de conclusie dat het wellicht niet verstandig is om de kerstvakantie te verlengen. "Je wil juist die bewegingen verminderen", aldus de IC-arts.

Virusfeiten

In Virusfeiten praat Tijs van den Brink wekelijks met OMT-leden Diederik Gommers en Marion Koopmans over het coronavirus. De podcast is te beluisteren op de website van Radio 1, via de app, maar ook via platforms als Apple podcasts en Spotify.

Ster advertentie
Ster advertentie