appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuws en Co

Presentator: Lara Rense

Explosie bij GGD-teststraat Bovenkarspel, politie gaat uit van gerichte actie

woensdag 3 maart 2021

Bij een coronateststraat van de GGD in Bovenkarspel (Noord-Holland) is vanochtend een explosief afgegaan. Het gaat om een metalen pijp die is ontploft. Het explosief lag aan de buitenkant van het pand aan de Middenweg. De politie gaat ervan uit dat de teststraat het doelwit was. We praten erover met de burgemeester van Stede Broec, waar de gemeente Bovenkarspel onder valt, Ronald Wortelboer.

De aanval met de explosie in Bovenkarspel is niet het eerste incident bij een GGD-teststraat de afgelopen tijd. Er zijn er meerdere geweest .
In Urk is in januari een GGD teststraat in de brand gestoken. In Hilversum is vuurwerk met brandbaar materiaal gevonden bij een teststraat.
Dan heb je nog de vernielingen bij een coronasnelteststraat in Beek en Donk. En bij de GGD in Breda hebben medewerkers te maken gehad met intimidatie.
Ziet veiligheidsexpert Rico Briedjal er al een patroon in?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1