appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuws en Co

Presentator: Lara Rense

Waarom lopen de corona-cijfers in Nederland zo snel op?

donderdag 8 oktober 2020

Het aantal coronabesmettingen loopt hard op. Vanochtend zijn er bij het RIVM 5831 nieuwe bevestigde besmettingen gemeld. Dat zijn er 800 meer dan gisteren.

Begin september konden we onszelf nog vergelijken met veel omliggende landen. Maar inmiddels staat Nederland met onder meer Frankrijk en Spanje in de top van de landen met relatief de meeste besmettingen. Kunnen we reconstrueren hoe dat is gebeurd?

Lara Rense praat erover met veld-epidemioloog en microbioloog Amrish Baidjoe en met de Belgische viroloog Marc van Ranst.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1