appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Kunststof

Nieuws en Co

Presentator: Lara Rense

Luister terug

Waarom je van kledinglabels niet veel wijzer wordt

maandag 16 oktober 2017

Kledinglabels blijken vaak verwarrende of misleidende informatie te bieden. Hoewel kleren in de EU vrij worden verhandeld, is Europese regelgeving over de labels van die kleren erg gefragmenteerd. Bovendien is de herkomst van de kleren (made in …) niet altijd waarheidsgetrouw en met de verschillende soorten kledingmaten (S, M, L, XL…) wordt regelmatig gesjoemeld. En binnen de EU bestaan er maar liefst 117 verschillende soorten officiële keurmerken.

Radha Jethu-Ramkrishan-Ramsoedh, onderzoeker in het private recht aan de Universiteit Amsterdam, bestudeerde deze praktijken. Volgens haar is het noodzakelijk dat er eenduidige Europese regels komen die de kledinglabels waarheidsgetrouwer te maken.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1