appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co

Nieuws en Co

Presentator: Lara Rense

Kopgroep met Nederland stopt met aankopen corona-vaccins

woensdag 17 juni 2020

De vier landen van de 'vaccinalliantie', waaronder Nederland, reserveren voorlopig geen nieuwe doses corona-vaccins. De alliantie bestaat pas een paar weken, maar lijkt na slechts één aankoop al een vroege dood gestorven.

De vier landen gaan meedoen aan het vaccinprogramma van de Europese Commissie dat vandaag werd gepresenteerd. De Commissie wil beschikbare vaccins tegelijkertijd eerlijk verdelen over alle EU-landen. Ook de vaccinalliantie belooft dat, maar diplomaten van andere EU-landen laten weten meer vertrouwen te hebben in de Europese Commissie als het aankomt op een eerlijke verdeling.

Lara Rense praat erover met correspondent Thomas Spekschoor.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1