appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuws en Co

Luister terug

Drive-in-coronatest voor 70 euro in Oss

dinsdag 14 april 2020

In Oss is vandaag een drive thru gestart waar mensen kunnen laten testen of ze het coronavirus hebben gehad. Het is een initiatief van de onlangs opgerichte Stichting IMTest in samenwerking met een lokaal laboratorium. Ruim 75 mensen hadden zich van tevoren aangemeld. Omdat het team werkt met mobiele testcampers, kunnen binnenkort ook mensen getest worden in Loon op Zand, Eindhoven en in verschillende gemeenten in Limburg.

"We doen wel een klemmend beroep op mensen om zich alleen aan te melden als ze daadwerkelijk flinke klachten hebben gehad die horen bij het coronavirus", zegt de voorzitter van de stichting tegen Omroep Brabant.

Het RIVM is over het algemeen zeer terughoudend over particuliere initiatieven om mensen te testen. In de praktijk blijkt dat de testen vaak niet betrouwbaar genoeg zijn.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1