appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuws en Co

Luister terug

Waddenburgemeester; 'het kan wel, maar kom liever niet'

donderdag 2 april 2020

Voor de burgemeesters van de Waddeneilanden wordt het komend weekeinde spannend. Gaat het storm lopen als het kwik oploopt en de lente echt losbarst? Of houdt iedereen zich aan de oproep van premier Rutte om zo veel mogelijk thuis te blijven en zo min mogelijk door het land te reizen?

In Heerenveen is vanmiddag afgesproken door de veiligheidsregio Fryslân dat de toegangswegen naar de veerponten van Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog niet worden afgesloten. Wel wordt in de gaten gehouden of het op de parkeerplaatsen bij de terminals niet te druk wordt. Texel valt onder een andere veiligheidsregio. Daar zijn nog geen afspraken gemaakt over mogelijke extra maatregelen.

Half maart riepen de vijf burgemeesters toeristen al op om niet naar de Wadden te komen. Uit angst voor besmetting, en uit angst om niet genoeg hulp te kunnen bieden als de inwoners van de eilanden ernstig ziek worden. Tot nu toe kent enkel Texel corona-patiënten en inmiddels ook een corona-dode. De andere eilanden vooralsnog niet.


Nieuws en Co sprak met Ineke van Gent, burgemeester van Schiermonnikoog en voorzitter van de Waddenburgemeesters.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1