appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers

Nieuws en Co

Luister terug

Enorme uitbreiding in testcapaciteit door hulp uit Wageningen

donderdag 26 maart 2020

Er komt nu steun uit onverwachte hoek in de strijd tegen het coronavirus. Het laboratorium van het Wageningen Bioveterinary Research in Lelystad kan dagelijks tot 1.500 monsters van patiënten met een verdenking van het coronavirus testen.

Dat is een enorme uitbreiding van de huidige capaciteit. Nu worden er volgens minister De Jonge dagelijks in Nederland ongeveer 2.000 test uitgevoerd. Veel experts vinden dat er veel te weinig getest wordt in Nederland. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1