appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuws en Co

Luister terug

Kamer voor recht kinderdagverblijf om ongevaccineerd kind te weigeren

dinsdag 18 februari 2020

Kinderopvangcentra krijgen het recht om niet-gevaccineerde kinderen te weigeren. Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft ingestemd met een voorstel van D66.

De partij heeft wel een aantal wijzigingen doorgevoerd in het plan. Zo wordt er een uitzondering gemaakt voor kinderen die geen vaccinatie kunnen verdragen, bijvoorbeeld omdat ze allergisch zijn.

Behalve D66 zijn VVD, PvdA, GroenLinks, PVV, 50Plus, de Partij voor de Dieren, Forum voor Democratie, en de twee eenmansfracties Van Kooten-Arissen en Van Haga voor.

De SP stemde tegen. In Nieuws en Co legde SP-kamerlid Maarten Hijink uit waarom. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1