appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn

Nieuws en Co

Presentator: Petra Grijzen

Luister terug

Studenten TU Delft willen beste huis van de toekomst bouwen

vrijdag 24 mei 2019

Terwijl op allerlei plekken in de wereld jongeren de straat op gaan om te demonstreren voor het klimaat van de toekomst, wordt in Delft gebouwd aan een huis voor de toekomst. Nederlandse en internationale studenten van de TU Delft hebben namelijk een woning ontworpen die meer energie oplevert dan erin gebruikt wordt. Het is een ontwerp dat toepasbaar is in oude kantoorgebouwen, die overal in ons land te vinden zijn.

Met het huis doen de studenten mee aan de Solar Declathon Europe, een internationale wedstrijd waarin het meest efficiënte en innovatieve duurzame huis wordt bekroond. Een prototype van het huis wordt nu eerst getest, alvorens de studenten een soortgelijk huis in de zomer tijdens de wedstrijd in Hongarije zullen bouwen. Marc-Robin Visscher ging kijken op de werf.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1