appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Proost!

Nieuws en Co

Presentator: Lara Rense

Luister terug

'Grote groep jongeren Rotterdam hebben sneller gepaste hulp nodig'

donderdag 16 mei 2019

Rotterdam krijgt geen grip op een grote groep jongeren die met verschillende zware problemen geconfronteerd worden, ondanks dat die jongeren al bekend zijn bij instanties. Dat blijkt uit een onderzoek bij bijna 700 jongeren van het Rotterdamse dagcentrum De Nieuwe Kans, het Amsterdam UMC, en Stichting De Verre Bergen. Volgens de onderzoekers zou het wel degelijk een groot verschil maken wanneer de jongeren de gepaste begeleiding zouden krijgen. Ze doen daarom een dringende oproep aan de gemeente om deze jongeren veel sneller de gepaste hulp te bezorgen.

Arne Popma, hoofdonderzoeker van de studie, en kinder- en jeugdpyschiater bij het Amsterdam UMC, vertelt ons over welke jongeren het gaat en waar het misgaat in het hulpsysteem. Verslaggever Marc-Robin Visscher nam een kijkje in het dagcentrum de Nieuwe Kans en kreeg een rondleiding van Roy Lints.  

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1