appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Proost!

Nieuws en Co

Presentator: Lara Rense

Luister terug

'Asia Bibi niet naar Nederland halen'

donderdag 8 november 2018

Asia Bibi moet niet naar Nederland worden gehaald. Dat vindt commentator Jan Willem Wits. 'Zij loopt wel gevaar in Pakistan, maar dat land ziet Nederland als anti-islam. Dat komt door Wilders, en de cartoonwedstrijd die hij eerder uitschreef. Als we dan ook nog Bibi naar hier halen, dan versterk je het beeld dat we provoceren en dat zij overloopt naar het kamp van de vijand', aldus Wits.

Asia Bibi werd in Pakistan eerst ter dood veroordeeld vanwege belediging van de profeet Mohammed. De christenvrouw kreeg deze week echter vrijspraak. Ze zat acht jaar vast.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1