appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuwsweekend

Nieuws en Co

Presentator: Lara Rense

Luister terug

De vader van Shari zat in de bak: 'Ik ben er nog steeds voor in therapie'

dinsdag 27 november 2018

Negentien jaar geleden werd de vader van Shari (30) opgepakt. In de anderhalf jaar dat hij achter de tralies zat, zag ze hem nauwelijks. Ze heeft er nog steeds last van. "Ik heb PTSS gehad en ben nog steeds in therapie", vertelt ze in de bus van het NOS-radioprogramma Nieuws en Co.

Nederland telt 25.000 kinderen met een gedetineerde ouder. Voor kinderen breekt vaak een stressvolle, moeilijke en verwarrende periode aan wanneer een van hun ouders in de gevangenis beland. Het net landelijk geopende Expertisecentrum Kind, Ouder en Detentie moet daar verandering in brengen.

Shari zet zich als jongerenambassadeur voor Exodus nu zelf in voor kinderen van gedetineerde ouders. Haar verhaal hoor je na 16.15 uur op NPO Radio 1. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1