appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuws en Co

Europees Parlement ziet graag jongeren naar de stembus

woensdag 15 mei 2019, 18:32 uur

Met de campagne This time I'm voting hoopt het Europees Parlement zo veel mogelijk Europeanen te overtuigen om te gaan stemmen. In Nederland kan dat op 23 mei.

In de filmpjes zie je vooral veel jongeren over het belang van de Europese verkiezingen getuigen. Niet alleen omdat jongeren de toekomst zijn, maar ook omdat ze in het verleden niet altijd in groten getale kwamen opdagen. Zo was de opkomst onder Nederlandse jongeren in 2014 maar 18 procent.

Dat moet deze keer anders, vinden verschillende Nederlandse jongeren. Verslaggever Marc-Robin Visscher trok naar het ROC Midden Nederland in Nieuwegein en zag er de Kiesvrouwen aan het werk.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1