appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuws en Co

Gevluchte wetenschapper werkt mee aan onderzoek naar bijziendheid

maandag 14 januari 2019, 16:00 uur

Twaalf vluchtelingen met een wetenschappelijke achtergrond krijgen een aanstelling om weer bezig te gaan in hun vakgebied. Tot nu toe was het voor deze wetenschappers lastig om hun vak weer op te pakken.

NWO - de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek - zag dat ook en bedacht het project 'Vluchteling in de wetenschap'.

Verslaggever Martijn van der Zande ging samen met Ijas Qadeer naar zijn nieuwe werkplek in het Erasmus Medisch Centrum, waar Adriana Iglesias hem zal begeleiden.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1